Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Bedrijfsschoonmaak

Het pand waar je inzit is de eerste indruk die een klant of zakenpartner krijgt, oftewel je visitekaartje. Het is dan ook belangrijk dat het er netjes en schoon uitziet. Om hiervoor te zorgen doe je er goed aan om een schoonmaakbedrijf in te huren.

 • De afwegingen: Als eerste is het goed om vast te stellen wat voor dienst je precies nodig hebt om het pand dagelijks schoon te houden. Stel vast wat je wensen en verwachtingen zijn. Ieder persoon heeft namelijk zijn eigen interpretatie bij het woord ‘schoon’. Indien dit is vastgesteld ga je op zoek naar het perfecte aanbod van een schoonmaakbedrijf voor het onderkomen van jouw bedrijf. Er is een erg ruime keus van aanbod wat de keuze niet makkelijker maakt. Kijk naar de regelgeving omtrent deze schoonmaakbedrijven en tot in welke mate deze worden nageleefd.
 • De kosten: Het uitbesteden van de schoonmaak is erg duur. Berekend is dat het gemiddeld 360 euro per jaar kost om 1 werkplek schoon te houden. Je wilt dan wel waarde voor je geld en stel dan ook direct hoge eisen met de leveranciers waarmee je zaken doet.
 • De offerte: De offerte goed bespreken is een niet te missen stap. Het bedrijf kan wel een lage prijs aanbieden wat erg aantrekkelijk is, maar hoe komen zij eraan? Dit kan betekenen dat de kwaliteit veel lager is. Pak daarom steeds je wensen en prioriteiten erbij en stem deze af met het schoonmaakbedrijf.
 • Het contractduur: Neem geen contract aan van lange duur. De meeste schoonmaakbedrijven bieden een contract aan van ten minste 3 jaar en er wordt aangeraden deze ook niet langer af te sluiten. Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen. Alvorens dit af te spreken doe je ook goed om referenties op te vragen, zodat je kunt checken of het bedrijf elders ook zijn afspraken nakomt.
 • Duidelijke afspraken: Uiteindelijk zul je duidelijke afspraken moeten maken over bijvoorbeeld welke ruimtes het gaat en of toiletten meegenomen moeten worden. En hoe vaak moeten deze ruimtes schoongemaakt worden? 1 keer per dag of per maand?

Gecertificeerde bedrijven

In de schoonmaakbranche komt er geregeld voor dat er illegale werknemers in dienst zijn. Daarom wordt aangeraden om enkel op bedrijven af te stappen die gecertificeerd zijn. Buiten de afspraken met het schoonmaakbedrijf zul je ook goede afspraken moeten maken met je eigen werknemers. Zij moeten hun bureau of werkplek netjes achterlaten zodat de schoonmakers hun werk kunnen doen en dit scheelt al een hoop werk.

Bedrijfspanden schoonmaken

De schoonmakers van van onze partners kunnen u kantoor of bedrijfspand professioneel schoonmaken. U kunt hen inschakelen voor een eenmalige schoonmaak, maar kunt ook een contract afsluiten voor een periodieke schoonmaak. In een gesprek kunnen ze kijken naar uw wensen en het contract hier op aansluiten. Wilt u bijvoorbeeld één keer per maand ook glasbewassing of gevelreiniging dan is dit mogelijk. Ze kunnen het contract volledig aanpassen op uw wensen. Ze kunnen u uitstekend adviseren over de hygiëne op uw werk en kunnen u een ruime selectie aan producten aanbieden die de hygiëne ten goede komen. U kunt voor de volgende schoonmaakwerkzaamheden een beroep doen op onze schoonmakers:

 1. Schoonmaak (eenmalig en periodiek)
 2. Glasbewassing
 3. Opleveringsschoonmaak
 4. Gevelreiniging
 5. Tapijtreiniging
 6. Vloerreiniging
 7. Ventilatiereiniging
 8. Dakgootreiniging

Ventilatie op kantoor

Veel kantoren en bedrijfspanden zijn voorzien van een ventilatie of luchtkanaalsysteem. Om voor een gezond en optimaal systeem te zorgen dient u het systeem te onderhouden, maar ook schoon te maken. Zonder onderhoud presteert het systeem na twee jaar al 25% minder. Op deze manier kunt u dan ook vrij snel uw systeem afschrijven. Daarnaast wordt al het stof en de bacteriën weer door het systeem uitgeblazen waardoor de lucht niet schoon is. Dit heeft ook effect op uw werknemers.