werksters-nl logo

Werksters.nl

Werksters.nl is een vraag- en aanbod website voor het vinden van een schoonmaker. Op het platform zijn zo’n 14.000 werksters aangesloten. Met een premium account (€14,99 per maand) kan je reageren op advertenties van schoonmaaksters of zelf een oproep plaatsen. De betaling en afspraken met de schoonmaker regel je uiteindelijk zelf. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie en een review van het schoonmaakplatform Werksters.nl.

WerkgebiedHeel Nederland
Aantal schoonmakersCirca 14.000
Uurtarief schoonmakersIn overleg
Kosten abonnement€14,99 per maand

Review Werksters.nl

Werksters.nl is een ideaal platform voor zowel schoonmakers die op zoek zijn naar een nieuwe klus als voor huishoudens die op zoek zijn naar een extra hulp in huis. Op dit moment zijn er ongeveer 14.000 werksters aangesloten. Er is dus altijd wel iemand beschikbaar in de buurt. Wat veel mensen een voordeel vinden van Werksters.nl is dat je de betaling zelf kunt regelen met de hulp. Je betaalt dus geen hoge bemiddelingskosten. Daarnaast kan je snel zelf in contact komen met schoonmakers in de buurt. Naast reageren op het aanbod van schoonmakers kan je ook zelf een oproep plaatsen.

De voordelen en nadelen van Werksters.nl

Werksters.nl is met name handig voor mensen die het prettig vinden om zelf een schoonmaker te zoeken. Werksters.nl vervangt eigenlijk een beetje de oproepjes die je vroeger op het prikbord bij de supermarkt zag. De website is transparant, werkt snel en heeft ontzettend veel aanbod. Zowel voor huishoudens als voor schoonmakers die een klus zoeken. Ook de kosten zijn relatief laag. Je betaalt alleen voor het abonnement van €14,99 per maand. De betaling zelf regel je met de schoonmaker zelf. Je hebt dus ook geen bemiddelingskosten.

Voordelen:

 • Goedkoop in contact komen met tientallen schoonmakers in de buurt
 • Besparen op de bemiddelingskosten
 • Snel en gebruiksvriendelijk in contact komen met hulpen in de buurt
 • Gratis e-mailservice
 • Ook de mogelijkheid om zelf een oproep te plaatsen

Nadelen

 • Je moet zelf contact zoeken en een match vinden
 • Je moet zelf betaalafspraken maken met de werkster
 • Ook zaken als premies, belasting, vakantiedagen e.d. moet je zelf regelen

Een schoonmaker vinden via Werksters.nl

 1. Maak een account aan

  Je kunt eerst een gratis basis account aanmaken. Je kunt dan oproepen plaatsen (maar niet reageren) en zoeken naar werksters. Als je denkt dat er een geschikt iemand tussenzit dan kan je een premium account aanmaken. Dit kost €14,99 per maand.

 2. Plaats eventueel een oproep

  Je kunt zelf een oproep plaatsen en aangeven dat je op zoek bent naar hulp in het huishouden. Dit is niet verplicht. Je kunt ook zelf reageren op advertenties van schoonmakers

 3. Schoonmakers zoeken

  Zoek op jouw woonplaats en selecteer schoonmakers die passen bij jouw wensen. Je kunt gebruik maken van handige filters zoals leeftijd, geslacht, ervaring, beschikbaarheid, gesproken taal, en of er al referenties zijn.

 4. Een bericht sturen

  Via de e-mailservice kan je gemakkelijk en snel contact opnemen met meerdere schoonmakers.

 5. Een schoonmaakster uitkiezen

  Op basis van jouw contact kies je uiteindelijk een schoonmaker. Je plant vaak een eerste afspraak in om de details, het uurtarief en de betaalwijze door te spreken.

Wat is Werksters.nl?

Werksters is een vraag- en aanbodplatform waar schoonmakers en gezinnen elkaar kunnen vinden. Via de handige zoekfunctie kan je snel een schoonmaker in de buurt zoeken die past bij jouw wensen.

Wat kost Werksters?

Je betaalt alleen voor het abonnement. Met dit abonnement kan je onbeperkt reageren op advertenties. Het abonnement kost €14,99 per maand.

Betaal ik ook bemiddelingskosten?

Nee, je betaalt verder geen bemiddelingskosten. Je regelt de betaling verder helemaal zelf met de schoonmaker.

Wat is het verschil met Helpling of Homeworks?

Het grote verschil is dat Werksters.nl alleen een marktplaats is waar schoonmakers en huishoudens elkaar kunnen vinden. Het gehele administratieve gedeelte rondom betaling is voor jouw eigen verantwoordelijkheid. Dit resulteert in lagere kosten maar wel wat meer geregel.