Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Gevelreiniging

Vervuild? De eerste indruk van een gebouw wordt bepaald door het aanzicht van de gevel. Weer- en milieu-invloeden maken dan ook periodiek onderhoud noodzakelijk.Gevelreiniging kan op een aantal manieren plaatsvinden. Door middel van water (hoge drukreiniging), met stoomcleanen of via stralen. Laatstgenoemd systeem reinigt 98% en wordt toegepast op gevels, vloeren, beton en verflagen.De buitenkant van een gebouw staat bloot aan veel invloeden van agressieve atmosferische en organische vervuiling, die niet alleen het aanzicht maar ook de bouwkundige staat hiervan ingrijpend kunnen schaden. Gevelreiniging is niet alleen van esthetisch belang, het is om de hierboven genoemde reden ook bittere noodzaak. Kosten voor groot onderhoud in de toekomst kunnen zo beperkt worden. Om de juiste reinigingsmethode vast te stellen wordt per project een opname gemaakt van de aard en samenstelling van het te reinigen materiaal. Onze partners werken met reinigingsmethoden die het gevelmateriaal niet aantasten en milieuvriendelijk zijn. Het verwijderen van vervuiling, in casu het reinigen van gevels is een belangrijke voorwaarde om het schadeverloop te doorbreken en verantwoorde renovatie-, reparatie- en beschermingsmaatregelen te kunnen nemen. Voor alle vormen van gevelvervuiling leveren wij middelen om deze veilig te verwijderen.

Stoomreinigen – Hogedruk reinigen

Stoomreiniging onder hoge druk is een eenvoudige en extreem efficiënte methode voor oppervlaktereiniging. De hoge temperatuur van het stoom verweekt eventueel op de gevel zittende vettige afzettingen en andere aanslag. Door de hoge temperatuur en de druk worden de vuilpartikels los gemaakt en afgevoerd.  Stoomreiniging is een minimaal abrasieve methode van reiniging die tevens veel minder belastend is voor de omgeving dan bijvoorbeeld zandstralen. De stoom die in contact komt met de lucht, daalt enorm snel in temperatuur zodat die zeer veilig is in gebruik. Stoom is ‘s werelds beste methode om stenen oppervlaktes te reinigen. In feite is stoom de meest veelzijdige hedendaagse methode om efficiënt te reinigen, en kan worden aangepast aan elk soort opdracht. 

Vochtstraalsystemen

Vochtstraalsystemen bieden dé oplossing voor het grondig reinigen van gevels, vloeren, beton enz. Hiermee kan natuurlijke vervuiling en verf effectief worden verwijderd. Een vochtstraalsysteem combineert de voordelen van zandstralen en hogedrukreiniging. Het zand wordt samen met water op de gevel gespoten zodat er minimale stofvorming is. Deze vorm van reiniging is de meest grondige, waarbij de baklaag van de gevelstenen gedeeltelijk of geheel wordt verwijderd. Het is belangrijk dat een vakbekwame gevelreiniger het werk uitvoert. Neem contact op voor advies wat te doen aan de gevel van uw huis of bedrijfspand. Heeft u een gevel met bijvoorbeeld vorstschade vraag dan advies alvorens dit met zand te laten reinigen, over het algemeen kan dan namelijk wel het z.g.n. bouchardeer effect optreden, d.w.z. het aantasten van de ondergrond met een heel erg ruw resultaat.

Impregneren
Impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) is het vochtwerend maken van de muur met behulp van een impregneervloeistof. De muur wordt dan ongevoelig voor vocht, vuil, mos, algen etc. Vorstschade, het kapotvriezen van stenen, wordt hierdoor ook voorkomen. De isolatiewaarde van de woning neemt tevens toe door het impregneren.