Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Hoeveel uur heb ik een schoonmaker nodig?

Als je op zoek bent naar wat extra hulp in huis dan wil je natuurlijk weten: hoeveel uur per week heb ik een schoonmaakster nodig? De meeste gezinnen in Nederland kiezen voor 3 uur per week. Dit is 12 schoonmaakuren per maand. Voor een gemiddeld huishouden is dat voldoende om alle basistaken zoals stofzuigen, afstoffen, dweilen en het schoonmaken van de keuken en badkamer uit te voeren.

 • Een gemiddeld gezin heeft voldoende aan 3 uur extra hulp in huis
 • Met 3 uur per week kan een schoonmaker alle belangrijke taken uitvoeren zoals afstoffen, dweilen en de keuken/badkamer/toiletten schoonmaken
 • Het exacte aantal uur per week hangt af van de grootte van de woning, het aantal bewoners, jouw specifieke wensen en hoe snel de schoonmaakhulp werkt

Aantal schoonmaakuren huishoudelijke hulp per week

Ieder huishouden is anders. We kunnen dus niet eenduidig zeggen hoeveel uur per huishoudelijke hulp voor jou nodig is. Het aantal uren is afhankelijk van een aantal factoren. Hieronder gaan we daar verder op in:

 1. Type woning
  Heb je een grote woning met veel kamers en hoekjes? Dan kost het logischerwijs wat meer tijd om alles te poetsen en te boenen. Een kleinere rijtjeswoning ben je in 1 uur tot 1,5 uur wel door, dan blijft er nog tijd over voor andere zaken. Voor grotere woningen ben je al gauw 3 uur per week bezig met de basistaken. Ook het aantal mensen in het huishouden heeft invloed. Immers, hoe meer bewoners hoe meer troep!
 2. Hoe schoon moet het zijn?
  Daarnaast is het ook een belangrijke vraag hoe schoon alles moet worden. Je kunt namelijk op verschillende manieren schoonmaken. Wil je dat alles brandschoon is, dus dat er ook gestofzuigd wordt onder de bank en dat alle stof uit de kastjes en lades gaat? Dan ben je al snel een aantal extra uur per week kwijt
 3. Werktempo
  Een derde belangrijke factor is het werktempo van jouw schoonmaakster. Heb je iemand die in hoog tempo werkt en al veel ervaring heeft? Dan heb je logischerwijs minder uren per week nodig dan bij iemand die net begint en de handigheid nog in de vingers moet krijgen. Vaak is het wel zo dat je een hoger uurtarief betaalt voor iemand die veel ervaring heeft en sneller werkt.
Type woningWensenErvaring werksterAantal uur per week
Kleine woningGewoon schoonWeinig ervaring2 uur
Gemiddelde woningGoed schoonGemiddelde ervaring3 tot 4 uur
Grote woningBrandschoonVeel ervaring4 tot 6 uur
Overzicht met het aantal schoonmaakuur dat je een schoonmaker per week nodig hebt

Onze tip: houd eerst zelf de tijd bij

Als je nog niet goed weet hoeveel uur je een schoonmaker moet inhuren kan je het best eerst eens een aantal weken zelf jouw huishouden doen. Dus houd bij hoeveel uur per week het kost om stof te zuigen, te dweilen, af te stoffen, de keuken en badkamer schoon te maken, enzovoort. Je zult merken dat er regelmatig klusjes tussen doorkomen die extra tijd in beslag nemen. Bij een schoonmaker kan je er overigens op vertrouwen dat zij de verschillende werkzaamheden net iets sneller kunnen uitvoeren. Ze hebben veel ervaring en beschikken over de juiste technieken en materialen. Bekijk nu ons overzicht met schoonmakers in Spijkenisse, Helmond en vele andere steden.

Hoeveel uur per week heb ik een schoonmaker nodig?

Het gemiddelde aantal schoonmaakuren is 3 uur per week. De exacte schoonmaaktijd hangt af van jouw woning, jouw wensen en het werktempo van de werkster.

Wat kan een schoonmaakhulp doen in 2 of 3 uur per week?

In 2 of 3 uur per week kunnen doorgaans alle basistaken zoals stofzuigen, afstoffen, dweilen, het schoonmaken van de keuken en badkamer uitgevoerd worden.

Kan ik het aantal uren zelf afspreken met de schoonmaakster?

Ja, meestal plan je eerst een kennismakingsgesprek in waarbij je aangeeft wat jouw wensen zijn. Je spreekt dan in eerste instantie een aantal uur per week af. Later kan je dit altijd nog bijsturen indien gewenst.

Plaats een reactie