Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Kosten van een schoonmaker

Overweeg jij om een huishoudelijke hulp in te schakelen voor het schoonmaken van jouw woning? Dan ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de kosten van een huishoudelijke hulp. Op deze pagina lees je meer informatie over de gemiddelde kosten van een schoonmaker in huis.

Een huishoudelijke hulp in bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam kan je op allerlei manieren regelen. Je kunt een bekende inschakelen, je kunt een oproep plaatsen op Facebook, in de krant of op het prikbord in de supermarkt of je kunt een schoonmaakbedrijf inhuren. Elk type huishoudelijke hulp heeft weer voordelen en nadelen.

Gemiddelde kosten huishoudelijke hulp juli 2024

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een schoonmaakster voor thuis. De kosten zijn met name afhankelijk van het aantal uur dat je de schoonmaker inhuurt, en de manier waarom je hem of haar inhuurt. Via een bemiddelingsbureau zoals Helpling betaal je een vast bedrag per uur dat vaak wat hoger ligt. Voordeel is dat zij ook optreden als werkgever. Je hebt dus geen omkijken naar verzekeringen of een invaller regelen bij ziekte. Regel je zelf een schoonmaker? Bijvoorbeeld uit eigen kenniskring of via een vraag- en aanbodplatform? Dan zijn de kosten vaak wat lager. Maar je hebt dan wel de nodige verplichtingen.

Type schoonmakerAantal uur per maandUurtariefKosten per maand
Via bemiddelingsbureau10€12,50€125,00
Rechtstreeks contact10€15,00€150,00
De kosten van een huishoudelijke hulp

Abonnement bij vraag- en aanbodwebsite

De kosten van een schoonmaker aan huis worden natuurlijk vooral gevormd door het uurtarief. Maar er is ook sprake van bemiddelingskosten. Veel websites willen jou helpen met het vinden van een schoonmaakhulp in huis. Je hebt bijvoorbeeld bemiddelingssites als Helpling of vraag- en aanbodsites als Werksters.nl. Bij zo’n “online prikbord” betaal je vaak een vast bedrag per maand. Dit kost gemiddeld €10,00 per maand. Je kunt dan onbeperkt reageren op schoonmakers en afspreken om te kijken of er een klik is.

Wat kost een schoonmaakhulp?

Een schoonmaakhulp in huis kost tussen de €10,00 tot €15,00 per uur.

Mag ik mijn schoonmaker zwart betalen?

Je mag een schoonmaker cash betalen. Dit is niet strafbaar. De schoonmaker heeft de plicht om deze inkomsten op te geven bij de belastingdienst. Informeer de schoonmaker dat ze het beste contact kunnen zoeken met de Belastingdienst.

Betaal ik ook bemiddelingskosten?

Dat ligt eraan op welke manier je een schoonmaker inhuurt. Kies je voor een vraag- en aanbodplatform zoals Werksters.nl? Dan betaal je een vast bedrag per maand van ongeveer €10,00. Andere bedrijven rekenen een eenmalige bemiddelingsvergoeding of houden een deel van het uurtarief in.

Plaats een reactie