Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Wasmachine schoonmaken

Mijn wasmachine schoonmaken, hoe doe ik dat? het antwoord is heel simpel: azijn! Het is heel makkelijk. De wasmachine draait natuurlijk regelmatig en met de moderne wasmiddelen zijn wij niet alleen gewend makkelijk een fikse hoeveelheid in de wasmachine te schenken. Er is nog een ander bijkomend probleem dat de oorzaak is van veel ellende.

Omdat wij tegenwoordig ook in groeiende mate rekening houden met het milieu, wat natuurlijk heel erg goed is, wassen wij onze was op steeds lagere temperaturen én wassen we steeds korter, om maar zoveel mogelijk energie te besparen. En daar gaat het mis. Doordat we korter wassen en dat doen op lagere temperatuur, zonder eigenlijk echt minder wasmiddel te gebruiken, krijgen we last van vetvorming in onze wasmachine en onze kleding. Dit wordt ook wel vetluis genoemd. Is natuurlijk geen echte luis, maar een vetsubstantie die ontstaat omdat lichaamsvetten, haren en huidschilfers op een bepaalde manier reageren in combinatie met het wasmiddel. En omdat we minder lang wassen en de was daardoor niet goed uitspoelen, blijft deze vetluis achter en wordt onze wasmachine en onze was vies. Je herkent het vast wel. Soms ruikt je was nog steeds een beetje muffig als je het uit de wasmachine haalt. Dat is dus vetluis.

Tip: op ons platform vind je nu ook ook een huishoudelijke hulp in Rotterdam of Dordrecht.

Hoe krijg ik mijn wasmachine schoon?

De oplossing voor dit probleem, dat waarschijnlijk een groter probleem is voor je wasmachine dan kalkaanslag, is heel simpel. En met deze oplossing sla je meerdere vliegen in één klap! Je zorgt voor een schonere was, voor het oplossen van vetluis, voor het schoonhouden van je wasmachine én de wasmachine wordt ook nog eens automatisch ontkalkt.

Zo moet je je wasmachine schoonmaken:

  • doe nooit té veel was in de machine en hou wat ruimte over
  • gebruik niet té veel waspoeder of vloeibaar wasmiddel; één dop is vaak genoeg of gebruik een tablet
  • voeg één espresso kopje natuurazijn toe aan je hoofdwas
  • zet je wasmachine op minimaal 40 graden Celsius en niet lager
  • zet je wasmachine niet op een korte cyclus, maar geef het de tijd om goed te spoelen
  • gebruik geen wasverzachter meer

De combinatie van natuurazijn en een normale was cyclus zorgt ervoor dat er geen vetophopingen meer ontstaan, dat de werking van het wasmiddel versterkt wordt, dat de was diep gereinigd wordt en dat de wasmachine schoon wordt en direct ontkalkt. En maak je geen zorgen. Je was gaat niet ruiken naar azijn. Sterker nog je was heeft nog nooit zo fris geroken! Je wasmachine schoonmaken was nog nooit zo makkelijk.