helpling logo

Helpling

Helpling is een online marktplaats die schoonmakers en huishoudens op een gebruiksvriendelijke manier aan elkaar koppelt. Helpling is actief in meer dan 10 landen en heeft op dit moment ook al duizenden gebruikers in Nederland. De website werkt erg eenvoudig. Je voert jouw postcode in, kiest een datum en tijd en kiest tenslotte een huishoudelijke hulp. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de schoonmaakservice van Helpling.

WerkgebiedHeel Nederland
Aantal schoonmakers1000+
UurtariefVanaf €14,75
BetalingAutomatische incasso, je betaalt aan Helpling
VerzekeringSchadeverzekering tot €5.000.0000

Review van de schoonmaakservice van Helpling

Helpling is een van de meest populaire marktplaatsen voor het vinden van een schoonmaakhulp voor thuis. Helpling is beschikbaar in meer dan 50 steden. Het is zelf geen schoonmaakbedrijf maar een platform waar je in contact kunt komen met schoonmaaksters in de buurt. Schoonmakers kiezen zelf hun uurtarief. Je vindt al een huishoudelijke hulp vanaf €14,75 per uur.

Uitgebreide informatie over de schoonmakers

Helpling toont uitgebreide informatie over de schoonmaker die bij jou thuis kunnen komen. Zodra je jouw postcode invult vind je meteen schoonmakers in de buurt. Je kunt op hun persoonlijke profiel klikken waar veel informatie vindt: een korte omschrijving, beoordelingen van andere huishoudens, het uurtarief, een foto en eventueel een verklaring omtrent goed gedrag.

Hoe werkt het?

Een schoonmaakster inhuren via Helpling werkt eigenlijk heel simpel. Je vut jouw postcode in, kiest een datum en tijd, kiest een huishoudhulp en alles wordt geregeld. Je betaalt aan Helpling, zij houden ongeveer 20% in. De rest gaat naar de schoonmaker. Je hebt ook geen omkijken naar verzekeringen en belastingen e.d. Hieronder leggen we dit nog eens kort uit.

Een schoonmaker inhuren bij Helpling

 1. Voer je postcode in

  Je zoekt dan alleen nog naar huishoudelijke hulpen in jouw eigen regio.

 2. Kies een datum en tijd

  Geef aan wanneer je graag wil dat de schoonmaker komt, en geef ook aan hoe veel uur en hoe vaak per week de hulp langs mag komen.

 3. Kies een schoonmaker

  Je ziet nu alle huishoudelijke hulpen die matchen met jouw zoekopdracht. Je kunt hun profiel bekijken voor meer informatie en beoordelingen lezen.

 4. Verstuur jouw verzoek

  Je kunt nu bij meerdere schoonmakers een verzoek indienen. De eerste schoonmaker die jouw verzoek accepteert krijgt de opdracht en komt bij je langs.

 5. Online afspraken inzien en wijzigen

  In jouw online omgeving kan je eenvoudig afspraken bekijken en verzetten.

Wat is Helpling?

Helpling is een online platform die schoonmakers en huishoudens aan elkaar koppelt. Via een zoekopdracht vind je eenvoudig schoonmakers in de buurt. Je kunt direct online een afspraak inplannen en jouw schoonmaak regelen.

Wat kost het?

Helpling is er vanaf €14,75 per uur. Schoonmakers bepalen zelf hun uurloon, het kan dus ook hoger uitvallen. In dit bedrag zitten ook de bemiddelingskosten. In het uurtarief zit ook een verzekering voor materiële schade inbegrepen.

Hoe werkt de betaling?

Je betaalt middels automatische incasso aan Helpling. Je hoeft de werkster dus niet te betalen, dit wordt allemaal geregeld.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, je kunt in jouw Helpling account op elk moment afspraken wijzigen of annuleren. Je zit dus niet vast aan een ongewenst abonnement.