Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Schoonmaken met azijn

Onze moeders en grootmoeders wisten het al, maar azijn kan je perfect gebruiken als schoonmaakmiddel en het is super goedkoop. Gewoon zo’n lekkere goedkope fles huismerk natuurazijn van rond de € 0,80 ct. Je zal zien, azijn doet wonderen. En wij hebben 10 handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet waarbij je azijn kunt gebruiken.

1. Fluitketel ontkalken
Vul de fluitketel met één deel water en één deel azijn. Breng dit aan de kook en laat het even doorkoken. Haal de ketel van het vuur en laat de hele nacht staan. Volgende dag ben je de kalkaanslag kwijt.

2. Ruitenspray
Vul een plantenspuit met water en voeg wat druppels azijn toe. Je hebt nu een perfecte ruitenspray.

3. Allesreiniger voor de badkamer
Gewoon een doek of spons gebruiken met azijn om je bad te ontkalken en goed schoon te maken. Werkt perfect tegen kalk, zeepresten en andere narigheden. Dus niet ingewikkeld doen met allerlei middeltjes. Gewoon flesje azijn de badkamer in.

4. Pleisterverwijderaar
Stuc en pleister werk op waterbasis, is makkelijk te verwijderen met een deel azijn op drie delen water.

5. Strijkijzer van binnenuit schoon
Vul een stoomstrijkijzer met een deel water en een deel azijn en laat het mengsel verdampen in de stoomstand. Herhaal het even met schoon water en je strijkijzer is van binnenuit schoon gemaakt.

6. Roest verwijderen
Als je roestige voorwerpen zoals schroeven een paar dagen in pure azijn laat weken lost de roest zo op. Borstel ze schoon en spoel ze af met water.

7. Wasverzachter
Je gelooft het waarschijnlijk niet maar azijn is een perfecte wasverzachter, en waskracht versterker. Voeg een kopje toe aan de hoofdwas en het doet wonderen. Het ontkalkt ook direct je wasmachine en je was ruikt straks frisser dan ooit!

8. Voorkom schimmel
Neem je keukenkastjes en broodtrommeltjes af met een doekje met azijn. Zo voorkom je schimmel.

9. Thermosflesreiniger
Maak regelmatig je thermosfles schoon met een deel water en een deel azijn. Spoel wel goed na.

10. Schone handen
De sterke uien-, knoflook- en visgeur die aan je handen blijft zitten tijdens het koken, die haal je makkelijk met als je je handen insmeert met azijn en ze vervolgens afspoelt.