Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen schoonmaken: De zomer is voorbij, de tuintafel en de tuinstoelen zijn goed gebruikt en het wordt tijd om deze weer op te bergen. Wat is de beste manier om het tuinmeubilair zo goed mogelijk schoon te maken, zodat deze in het nieuwe voorjaar weer direct uit de garage, de berging of een andere opslagplaats kunnen worden gehaald?

Tuinmeubelen schoon houden

Zodra de zomer (bijna) voorbij is, en het begint kouder te worden, dek de tuinmeubelen dan af in de tuin. Er bestaat nog een goede kans dat het toch weer warmer wordt, en het nazomer zonnetje of herfst-zonnetje nog kan worden benut om in de tuin te zitten, eten of barbecuen.

Tuinmeubelen onderhouden

  • Voor het schoonmaken van plastic tuinmeubelen: Reinig deze met een glasreiniger of met een gewoon warm sopje. Spoel dit af en laat de tuinmeubels goed drogen. Gebruik in elk geval geen schuurmiddel. Mochten er strepen op de tuinmeubelen ontstaan, verwijder deze dan met een doekje met wat spiritus. Breng de tuinmeubelen naar de opslagruimte en dek deze af.
  • Voor het schoonmaken van smeedijzeren tuinmeubelen: Maak deze schoon met een warm sopje en en doekje, om vuil te verwijderen. Laat de meubelen goed drogen en poets deze hierna op met siliconen was of behandel eventueel aanwezige kale plekjes met roestwerende verf.
  • Voor het schoonmaken van houten tuinmeubelen: Reinig de houten tuinmeubelen met een warm sopje. Spoel deze hierna af met lauw water en laat de meubelen goed drogen. Behandel eventueel kaal geworden stukjes hout met een goede was of smeer deze in met lak.

Tuinmeubelen opslaan in de winter

  • Zet het tuinmeubilair weg op een droge plaats, liefst licht verwarmd als dat mogelijk is. Dek de tuinmeubelen af met een doek of met een zeil, zodat de meubels in het voorjaar direct klaar zijn voor gebruik.