Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Goedkope schoonmaakmiddelen

Schoonmaken en toch geld besparen kan. Het is zelfs helemaal niet moeilijk! Als je op een klein budget moet leven dan betekent dat niet dat je huis er vies uit hoeft te zien. Sterker nog, met deze schoonmaaktips ga je niet alleen geld besparen, maar wordt je huis nog schoner dan met dure middeltjes die je in de supermarkt koopt. Misschien heb je de producten al in huis. En zo niet dan zijn ze ook overal te koop.

6 spotgoedkope schoonmaakmiddelen

1. Ammonia (€ 0,60)
Ammonia opgelost in water kan je gebruiken voor het schoonmaken van je ramen, glazen oppervlakken, spiegels, keramiek en kookplaten. Let wel op de dampen die vrijkomen en voorkom direct contact met je kleding of het inademen ervan.

2. Soda (€ 0,75)
Een zak soda maakt van alles schoon. Aangekoekte pannen of het weer fris laten ruiken van je ijskast. Soda vermengen met water en je kan alle kanten op.

3. Groene zeep (€ 0,80)
Een pot Driehoek groene zeep doet vaak wonderen. Met groene zeep kan je een stenen vloer goed schoonmaken, maar ook hardnekkige vlekken verwijderen. Smeer een klodder groene zeep op een vlek en laat goed intrekken.

4. Citroensap (€ 1,70 voor een netje van 5 stuks)
Het zuur van de citroen verwijdert vlekken op koper en messing. Het verwijdert ook kalkaanslag, roest en vlekken op marmer of kunststof oppervlakken. Ook nare geurtjes zijn zo verdwenen met citroensap.

5. Natuurazijn (€ 0,60 ct)
Natuurazijn vermengd met water helpt met het schoonmaken van ramen, glazen oppervlakken, keramiek en houten meubels. Ook is het effectief tegen kalkaanslag. Kook af en toe bijvoorbeeld wat azijn in de waterkoker of spoel het koffiezetapparaat ermee door. Ook een douchekop met kalkaanslag is zo weer schoon als je deze behandelt met natuurazijn. Kijk voor meer tips met azijn bij 10 handige schoonmaaktips met azijn.

6. Spiritus (€ 1,15)
Met een scheutje spiritus door het water maak je ramen streeploos schoon. Ook werkt het als een razende bij het verwijderen van roestvlekken.