Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Magnetron schoonmaken

De beste en meest handige tip voor de magnetron schoonmaken, of de combi magnetron, is zoveel mogelijk te voorkomen dat deze vuil wordt. Dit bespaart veel werk. In vrijwel alle supermarkten is magnetronfolie te koop, dit is speciaal doorzichtig folie met gaatjes. Leg dit over het bord of de pan met het voedsel, en er zullen geen spetters tegen de wanden komen. Hieronder lees je meer over ons stappenplan om de vuile en smerige magnetron weer blinkend schoon te krijgen.

Stappenplan magnetron schoonmaken

Als er spetters, vlekken of vuile plekken aan de wanden van de magnetron zijn ontstaan, dan is het mogelijk om deze te reinigen met:

  1. Een uitgewrongen doek uit een licht sopje als meest eenvoudige manier.
  2. Zorg er wel voor dat de magnetron uit staat.
  3. Voor het verwijderen van hardnekkiger vlekken heb je een schuurspons nodig.
  4. Zet een magnetron-bestendig bakje in de magnetron en verwarm deze tot het kookpunt. De hardnekkige vlekken worden nu wat zachter en zijn, nadat de magnetron is uitgeschakeld, gemakkelijker te verwijderen.
  5. Lukt dit niet, dan is het ook mogelijk om een bakje citroensap in de magnetron te zetten en deze te verwarmen. Citroensap heeft een ontvettende werking. Dit geldt ook voor azijn.
  6. Mocht ook dit niet lukken (sommige vet spetters of vlekken zijn heel hardnekkig) – dan zijn er ook speciale magnetron of ovenreinigers te koop.
  7. In alle gevallen, veeg de magnetron na bovenstaande handelingen uit met een zachte doek, om beschadigingen aan de wanden te voorkomen.
  8. Laat hierna het deurtje van de magnetron op een kier staan, zodat deze goed kan drogen.