Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Schoonmaken met soda

Soda is één van de beste schoonmaakmiddelen die je kan aanschaffen en nog super goedkoop ook! Want soda als schoonmaakmiddel is het in huis halen van een absolute en veelzijdige schoonmaaktopper. Wat kan je er allemaal mee doen? In deze blog lees je een aantal handige toepassingen. Overigens moet je soda niet verwarren met baking soda, waar je wel heel goed mee kan schoonmaken, maar waar je ook mee kunt koken.

1. Kleding wassen
Soda helpt bij het wegspoelen van vlekken uit je witte was. Beste werkt het als je de kledingstukken even laat weken in wat water en soda. Maar je kan ook een schepje bij de hoofdwas doen. Soda werkt ook perfect bij het schoonhouden van je wasmachine. Niet alleen azijn werkt goed daarvoor, maar soda ook. Wat soda in een lege wasmachine gooien en de machine op 90 graden Celsius laten draaien. Voorkomt nare luchtjes en maakt extra goed schoon.

2. Zweetlucht verdwenen
Zweetlucht kan heel penetrant zijn en lang in je kleding blijven zitten, ondanks dat je het hebt gewassen. Laat bij overmatig zweten je kledingstuk in een bak water met soda weken, voordat je het gewoon wast in de wasmachine. Laat het alleen niet té lang weken want soda kan wel de kleur van je kleding aantasten. Wees er dus voorzichtig mee. Zweetlucht in je schoenen kan je verwijderen door soda in je schoenen te gooien, je schoenen in een afsluitbare zak leggen en een nachtje laten staan. Volgende dag kan je de soda uit je schoenen zuigen met de stofzuiger (ruikt je stofzuiger straks ook direct frisser!).

3. Soda werkt ontsmettend
Dat soda ontsmettend werkt weten we waarschijnlijk allemaal wel. Het is je vast wel eens overkomen dat je een wondje of ontstoken plek had aan je vinger. Maak een kommetje met warm water, een lepel soda en je hebt een vingerbadje waar je 2 a 3 keer per dag even de wond in moet leggen. Doet wonderen!

4. Afvoer ontstoppen
Heb je een verstopte afvoer? Vul je afvoerputje met flink veel soda. Even aandrukken en heel veel kokend heet water erop gooien. Doe dit regelmatig om de afvoer te onderhouden. En mocht de verstopping écht heel hardnekkig zijn dan kan je er nog wat natuurazijn achteraan gooien met opnieuw koken heet water. Dit werkt in de meeste gevallen.

5. Pannen die zijn aangekoekt
Heb je pannen die zijn aangebrand. Vanaf nu hoef je niet meer je pan weg te gooien of lang in de keuken te staan om ze schoon te maken. Vul de pan met soda en water. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Terwijl je wacht zie je het gewoon loskomen. Let alleen wel op van welk materiaal je pan is gemaakt. Soda en aluminium gaan namelijk helemaal niet samen!

Soda is zo veelzijdig dat er natuurlijk nog veel meer toepassingen voor zijn in het huishouden. Heb jij zelf tips en toepassingen voor soda als schoonmaakmiddel? Deel ze hieronder met ons! Wij zijn heel benieuwd naar jullie eigen ervaringen met dit wondermiddel.