Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Schoonmaken met baking soda

Schoonmaken met baking soda is werkelijk alsof je een wondermiddel in handen hebt. Toch is baking soda nog steeds niet zo bekend in Nederland, behalve onder de mensen die regelmatig in bijvoorbeeld een Chinese supermarkt of Toko komen. In de reguliere supermarkten is het namelijk niet te krijgen, maar de Oosterse supermarkten wel. Hoe komt het dat de rest van de wereld al heel lang bekend is met de vele voordelen van baking soda? Terwijl wij nog steeds andere middeltjes gebruiken? Schoonmaken met baking soda is namelijk echt fantastisch. Dus heb je een Toko in de buurt of weet je een Oosters winkeltje dat het heeft? Ren er naartoe, koop een verpakking en probeer het uit. Want wij weten zeker dat je vanaf het eerste moment een groot fan zult zijn!

De 10 beste toepassingen voor schoonmaken met baking soda

En om je op weg te helpen hebben wij de 10 beste toepassingen van schoonmaken met baking soda voor je op een rijtje gezet. Er zijn nog veel meer dingen die je met het product kunt doen, maar daar zullen we in de toekomst meer over schrijven.

1. Ovenreiniger
Iedereen met een oven weet hoe verschrikkelijk het is om de oven goed schoon te maken. Vanaf nu is het een koud kunstje. Strooi baking soda over de bodem van je oven en over de uitgeklapte ovendeur. Besproei het met een plantenspuit met water en laat rusten. Na enkele uren, of na een nacht, is het hard geworden en kan je het er vanaf schrapen. Nog even na poetsen en je oven is blinkend schoon!

2. Krachtige ontstopper
Verstoppingen in je afvoer zijn hoogst irritant. Doe regelmatig wat eetlepels baking soda in je afvoer en spoel het na met een grote kan kokend water. Dit houdt je afvoer prachtig schoon. En wil je een beetje efficiënt omgaan met je schoonmaakmiddelen? Gooi dat de baking soda die je hebt gebruikt bij het reinigen van je oven NIET weg, maar doe het in de afvoerputjes en gebruik het direct als ontstopper. Goed voor het milieu en voor je portemonnee.

3. Afwasmiddel
Baking Soda is een ideale ontvetter. Voeg daarom 2 eetlepels baking soda toe aan je afwaswater met gewoon afwasmiddel. Het doet gegarandeerd wonderen! En heb je echt hardnekkige vetvlekken of aanslag? Laat het dan gewoon even voorweken.

4. Vloerreiniger
Ook de vloeren zijn perfect te behandelen met baking soda. Geen vloerreiniger meer gebruiken, maar gewoon een half kopje baking soda in een emmer met warm water. Je vloer wordt brandschoon. Even na reinigen met gewoon water en klaar. Alleen vloeren die in de was staan moet je niet met baking soda behandelen.

5. WC reiniger
Jawel, de WC is goed schoon te maken met baking soda. Een kopje van het middel in de WC gooien. Daar overheen een kopje natuurazijn. Dit begint lekker te bruisen. 10 minuten laten rusten én bruisen en daarna gewoon je WC borstelen met de toiletborstel.

6. Matrassen schoonmaken
Eens in de zoveel tijd is het goed om je matras eens goed schoon te maken. Bestrooi de matras met een dunne laag baking soda en laat een paar uur rusten. Even goed na borstelen en gewoon met de stofzuiger opzuigen. Werkt ook perfect tegen nare geurtjes in je matras.

7. Wasmiddel versterker
Doe de helft minder wasmiddel in je wasmachine en vervang de andere helft met een half kopje baking soda. Dit versterkt de werking van je reguliere wasmiddel en je was wordt brandschoon. En het ruikt heerlijk fris.

8. Vlekverwijderaar
Vergeet vlekverwijderaars en andere wondermiddeltjes die claimen dat je was weer helder schoon wordt. Heb je een hardnekkige vlek? Smeer deze dan in met een pasta van baking soda en water. Even laten weken en gewoon volgens de voorschriften wassen.

9. Auto wassen
De auto was je ook met baking soda. Een kwart kopje op een liter water. Even laten oplossen in het water en met een zachte spons of doek je auto reinigen.

10. Magnetron
Heb je een magnetron, dan heb je ook altijd last van spetters en viezigheid op de wanden. Gewoon wat baking soda op een vochtige spons of doek doen en de magnetron hiermee schoonpoetsen. Na poetsen met gewoon water en klaar.