Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Spiegel schoonmaken

Ken je dat? Heb je eindelijk de moed verzameld om je ramen en spiegels schoon te maken in de hoop op een glanzend en streeploos resultaat, maar het tegendeel is waar. Strepen en een witte waas zijn het gevolg van al je werk. Frustrerend, maar na het lezen van dit stukje heb je daar in ieder geval nooit meer last van.

Het schoonmaken van de spiegel

Voor het schoonmaken van spiegels gelden iets andere spelregels. Glassex en kant-en-klare doekjes zijn ook hier uit den boze. Glasreinigers zijn moeilijk te doseren en ook niet goed voor het milieu. Water met een neutrale of lichtzure allesreiniger of desnoods afwasmiddel geven een veel beter resultaat. Met een wisser trek je het overtollige water weg. Spiritus kun je eventueel ook gebruiken als alternatief. Voor een mooie, streeploze glans wrijf je het op met een vochtige krant.

Matte plekken op de spiegel

Last van matte plekken op je spiegel? Deze verwijder je met een klein beetje olie, even in laten trekken en vervolgens opwrijven met een doek of keukenpapier. Spiegels worden vaak mat als ze in contact komen met direct zonlicht. Plaats je spiegel daarom altijd buiten direct zonlicht als je matte plekken wil voorkomen.