Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Citroen als schoonmaakmiddel

We hebben het al vaker gezegd, maar citroen als schoonmaakmiddel is dé perfecte natuurlijke oplossing voor allerlei schoonmaakklusjes in het huis. Het zuur in de citroen werkt als een dolle tegen vet, geurtjes en andere narigheden. Daarom hebben we 5 handige schoonmaaktips voor je met citroen als schoonmaakmiddel. Want deze natuurlijke en niet giftige krachtpatser, die ook nog praktisch overal te krijgen is, is een absolute musthave in huis!

5 tips met citroen als schoonmaakmiddel

1. Nare geurtjes
We beginnen met nare geurtjes in de ijskast. Hiervoor kan je koffie gebruiken, maar nog wel beter: citroensap. Het is heel makkelijk. Pers de citroen uit en doe het sap in een klein kommetje in de ijskast. Je kunt zelfs de citroen door de helft snijden en in een kommetje leggen met het vruchtvlees omhoog. Het werkt allebei. En het is heerlijk fris! Uiteraard niet oneindig, dus na een week moet je het sap of de citroen wel even verversen, anders gaat het rotten.

2. De kaasrasp
Ken je dat ook? De kaasrasp is moeilijk schoon te maken, maakt al je mooie sponsjes kapot en er blijft toch vaak nog een beetje vettigheid of viezigheid achter. Zelfs als je de rasp in de vaatwasser hebt gewassen! Nu dus niet meer. Snijd een citroen door de helft en rasp deze, alsof je kaas raspt. Het sap van de citroen breekt het vet en de eiwitten van de kaas af en je rasp wordt prachtig schoon. Goed afspoelen en klaar ben je.

3. Houten snijplank
Je houten snijplan kan ook een citroen als schoonmaakmiddel gebruiken. Heb je ook altijd het gevoel dat een snijplank niet helemaal goed schoon wordt? En er blijven ook vaak vlekken achter van de ingrediënten die je erop snijdt. Leg de plank daarom op je aanrecht. Bestrooi met grof zout. Snijd een citroen door de helft en wrijf de plank goed schoon met de citroen. Je zult zien dat zelfs de vlekken verdwijnen! Goed afspoelen en met keukenpapier droogmaken. Om de plank goed te houden is het goed om deze in te wrijven met wat houtolie of olijfolie, voordat je ‘m wegzet.

4. Waterkoker
Je waterkoker moet regelmatig schoon worden gemaakt. En als je de waterkoker net zo vaak gebruikt als wij, is het zeker nodig deze ook regelmatig te ontkalken. Pers een citroen uit in de waterkoker en vul dat aan met ongeveer 500 ml water. Laat de waterkoker koken en vervolgens helemaal afkoelen. Het enige dat je nu hoeft te doen is de waterkoker goed uitspoelen. En als je de waterkoker al heel lang niet hebt schoongemaakt raden wij je aan dit proces nog een keer te herhalen om het goed schoon te krijgen.

5. Spiegels
Tja, zelfs voor spiegels is het heel makkelijk citroen als schoonmaakmiddel te gebruiken. Vergeet dus die giftige glasreinigers, gewoon een plantenspuit vullen met 3 a 4 eetlepels citroensap en de rest water. Zo maak je de perfecte schoonmaakspray voor je spiegels!