Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

6 feiten en fabels over schoonmaken

In de schoonmaak zijn er verschillende feiten en verzinsels aanwezig. Er zullen er een aantal vragen beantwoordt worden dat veel mensen zullen afvragen.

1. Zeep is een natuurproduct
Dit is niet waar, want zeep wordt gemaakt van de as van hout gemengd wordt met dierlijk vet en water, wat een oud chemisch proces is.

2. Zeep ruikt lekker
Dit is niet waar. Zeep ruikt lekker doordat er geurstoffen aan toegevoegd worden om net aangenamer te maken. Zeep ruikt van zichzelf eigenlijk helemaal niet zo lekker.

3. Ontsmetten, steriliseren en desinfecteren is allemaal hetzelfde
Dit is niet waar, omdat:

  • Ontsmetten is een behandeling die tot gevolg heeft dat micro-organismen in aantallen zullen verminderen. Door te steriliseren is volledige ontsmetting mogelijk.
  • Steriliteit geeft aan dat levende micro-organismen niet aangetoond kunnen worden.
  • Desinfecteren zal er een dusdanige ontsmetting plaats vinden dat het aantal micro-organismen zal worden teruggedrongen tot acceptabele waarden.

Tip: bekijk ook ons overzicht met schoonmaaktips met o.a. fornuis schoonmaken en magnetron schoonmaken

4. Zuur verwijdert kalk en roest
Dit is waar. Kalk en roest kunnen verwijderd worden door zure reinigingsmiddelen zoals schoonmaakazijn en mierenzuur. Een roestige spijker zal na enige tijd inweken in een glas cola weer gaan glimmen. Hoe sterker het zuur zal zijn, hoe sterker de kalk- en roest verwijderende werking zal zijn.

5. Afdrogen van de handen na het handen wassen is niet zo belangrijk
Dit is niet waar. Juist door na het wassen de handen goed af te drogen, zal het de bacteriën die er nog zijn achtergebleven verwijderen. Natte handen zullen juist makkelijker bacteriën opnemen van vervuilde oppervlakken.

6. Om niet besmet te raken van griep, moeten handen gedesinfecteerd worden.
Dit is niet waar. Griep wordt niet door een bacterie veroorzaakt maar door een virus. Met bacterieremmende of dodende midden zal het niet te bestrijden zijn. Het desinfecteren van de handen is dus niet nodig. Door de handen te wassen met water en zeep zal de besmetting met een virus voorkomen worden.

Plaats een reactie