Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

10 keer schoonmaken met eten

Blijkbaar zijn dure, agressieve en milieubelastende schoonmaakartikelen niet per se noodzakelijk om je huis proper te houden. Met wat cola, een stuk witbrood of een citroen kom je ook een heel eind. Let wel: niet goed, geen geld terug. Je kunt natuurlijk ook een professioneel schoonmaakbedrijf in Waalwijk of Zwijndrecht inschakelen.

Het internet staan er vol mee: handige schoonmaaktips en -trucs. Alleen de mogelijkheden met wat simpele etenswaren blijken al eindeloos. Of ze echt werken? Er is maar een manier om daar achter te komen, proberen! En waarom ook niet? Baat het niet dan schaadt het evenmin en het meeste staat waarschijnlijk gewoon klaar in de keuken. Dit is wat je ermee doet:

1. Ketchup voor koper en messing
Alles wat je voor glimmend koper en messing nodig hebt is een klein beetje ketchup. Het zuur uit de tomatensaus zou al het werk doen. Jill legt het even uit:

2. Witbrood voor muren
Witbrood komt vooral van pas in het geval van vieze muren. Heb je een vlek of veeg op je normaal zo witte wand? Even afstoffen met een doekje en vervolgens een ongesneden wit gaan kopen. Haal de zachte binnenkant van het brood eruit, rol op tot een bal en wrijven maar. Wat er nog over is van de vlekken zou moeten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Cola voor het toilet
Heb je een vies toilet? Gooi er een flesje cola in, even laten intrekken en klaar! Zie ook: Een wc schoonmaken met Coca Cola

4. Citroen voor de magnetron
Zet een kopje water met een paar theelepels citroensap erin in de magnetron en laat het koken. Zet de magnetron uit en wacht vervolgens ruim 10 minuten. Even afnemen met een doekje en je microgolfoventje zou weer als nieuw zijn. Overigens zou je met citroen zo’n beetje alles kunnen schoonmaken.

5. Zwarte thee voor de houten vloer
Zelfs de goedkoopste zwarte thee volstaat om je houten vloer mee schoon te krijgen. Zet een potje thee, laat afkoelen en wrijf hiermee de vloer in. Enkel even nawrijven met een droge doek en klaar! Makkelijk, goedkoop, streept niet en veilig voor het hout

6. Een snufje peper voor de was
Peper hoort blijkbaar niet in iedere keuken thuis maar ook in ieders washok! Vooral de gekleurde was zou profijt hebben van een snufje peper: het houdt felle kleuren langer mooi en voorkomt uitlopen ervan.

7. Een halve ui voor de barbecue
Het schoonmaken van de barbecue, vooral als je ‘m al even hebt, heeft nogal wat voeten in de aarde. De aanbaksels zijn vaak hardnekkig en ook vetten en oliën, die geheid op de grill terechtkomen, staan er niet om bekend hun verblijfplaats zonder slag of stoot te verlaten. Een halve ui zou het vuil voor je losweken. Prik de ui aan een vork en wrijf met de snijkant ervan over de grill. Het beste resultaat zou bereikt worden als de barbecue nog warm is.

8. Azijn voor vieze luchtjes
Heb je een kamer in huis waar vreemde luchtjes hangen? Omdat je er gekookt hebt, er een huisdier leeft of je er een verzameling Franse kazen bewaart? Zet er een kom gevuld met azijn neer en laat ‘m daar de hele nacht staan. De volgende morgen zouden alle nare odeurs verdwenen zijn.

9. Bananenschil voor leren schoenen
Schoenen poetsen zonder schoenpoets? Het kan! Gebruik gewoon de binnenkant van een bananenschil. Daar zitten stofjes in die het leer weer als nieuw maken. Na afloop wel even oppoetsen met een droge, schone doek om de bananenschillenrestjes (scrabble!) te verwijderen.

10. Bakzout voor de afwas
Gooi twee flinke eetlepels bakzout toe aan afwaswater met afwasmiddel. Vet en etensresten zouden extra snel verdwijnen. In het geval van hardnekkige, aangekoekte viezigheid, even laten weken.

Plaats een reactie