Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Schoonmaker de Wijk

Behoefte aan een schoonmaakhulp in de Wijk? Steeds meer gezinnen gaan voor wat extra hulp in huis. Heerlijk thuiskomen in een schoon huis, minder stress, en je houdt tijd over voor de belangrijke zaken. Je wint hier veel advies bij het zoeken naar een bedreven schoonmaker in de Wijk! Op dit platform tref je handige tips en instructies voor het zoeken naar een huishoudelijke hulp. Ook behandelen we populaire websites waar je beschikbare schoonmaaksters kunt vinden. Ook vind je hier contactdetails van regionale schoonmaakbedrijven.

Waarom een schoonmaker in huis?

 • Altijd een lekker schoon en opgeruimd huis.
 • Meer tijd voor je gezin, vrienden en hobby’s.
 • Je hoeft zelf de nare klusjes niet meer te doen.
 • Ouderen kunnen langer zelfstandig thuis blijven wonen.
 • Al voor €12,90 per werkuur.

schoonmaker-zoeken-de-wijk

Een schoonmaakster in de Wijk inhuren

Heb je een drukke baan en houd je graag wat tijd over voor familie en vrienden? Een vakkundige schoonmaakster in de Wijk inhuren kan dan de ideale uitkomst zijn. Echter, hoe kom ik aan een hulp in huis? Aanrader: vraag eens rond in je eigen netwerk. Soms zijn er wel mensen die een aantal uur per week schoonmaken. Geldt dit niet voor jou? Check dan eens sites zoals FB, Marktplaats of andere sociale media. Als laatste heb je steeds meer speciale platforms voor het vinden van een werkster. In het stukje hieronder nemen we je stap-voor-stap mee.

Een huishoudelijke hulp in de Wijk vergelijken

 1. Postcodecheck

  Vind huishoudelijke hulpen bij jou in de buurt door te beginnen met het invoeren van je locatie. Er zullen dan uitsluitend werksters geselecteerd worden die dichtbij wonen.

 2. Waar en wanneer

  Geef door wanneer en hoelaat je wil dat de werkster aan de slag gaat. Meestal is het iedere 4, 2 of 1 week (soms kan je ook eenmalig kiezen). Kies hierna hoe lang de hulp moet komen en een datum voor de eerste afspraak.

 3. Vergelijk schoonmakers

  Bekijk en vergelijk de gevonden huishoudelijke helpers. Sorteer op tarief, takenpakket en beoordelingen.

 4. Rond de aanvraag af

  Je kunt een verzoek versturen naar enkele schoonmakers die eventueel bij je aan huis kunnen komen. Wanneer jouw uitnodiging beantwoord wordt heb je jouw poetshulp gevonden!

 5. De eerste poetsbeurt

  De poetshulp komt op locatie langs op een dag/tijd dat voor beide passend is. Ons advies is om dan aanwezig te zijn en om uitleg te geven over de woning en spullen. Laat het huis zien en benoem wat jouw wensen en prioriteiten zijn. Laat ook zien waar jouw doekjes, stofzuiger en andere schoonmaakspullen te pakken zijn.

Schoonmaakhulp platforms

De zoektocht naar een goede schoonmaker is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er praktische Apps en websites die jou helpen zoeken. Hier treffen schoonmakers en mensen die een werkster zoeken elkaar. Je kunt hier eenvoudig een zoekopdracht plaatsen en in contact komen met helpers in de regio. Dikwijls wordt ook de gehele betaling & administratie uit handen genomen. Hieronder vind je een opsomming van de meest populaire sites. Tip: bekijk ook eens de pagina over Kantoor schoonmaak.

 • Helpling: Je kiest zelf de hulpen die bij jou passen.
 • Homeworks: Een vaste medewerker voor contact en support.
 • Werksters.nl: Advertenties van hulpen in de buurt bekijken of zelf oproep plaatsen.
 • Ikzoekeenschoonmaakster.nl: Vervangende hulp bij ziekte of beëindiging van contract.
 • Hulpen.nl: Voor als je opzoek bent naar een flexibele of vaste kracht.
 • Hlprs: Je kiest zelf de helper die past bij jouw wensen.
 • Hulpstudent.nl: De marktplaats voor hulp in huis in de gemeente De Wolden.

Goedkope schoonmaakhulp gezocht de Wijk

Vind een enthousiaste schoonmaakster in de buurt!

Lokale schoonmaakbedrijven in de Wijk

Op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf voor binnen- en buitenshuis? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen en adressen van schoonmaakspecialisten in de Wijk, maar ook van o.a. glazenwassers en meer schoonmaakservices. Eveneens bieden we een overzicht met interieurverzorgers in Veeningen, Koekange, IJhorst en Rouveen.

Er zijn 0 schoonmaakbedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen schoonmakers gevonden. Jouw schoonmaakbedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Werkzaamheden schoonmaakster

Een schoonmaker komt bij je thuis, en helpt je bij de meeste huishoudelijke klussen in badkamer, toilet en de rest van jouw huis. Hieronder delen wij een lijst met werkzaamheden die de huishoudelijke hulp vaak voor zijn/haar rekening neemt:

 • Stofzuigen en een doekje over alle oppervlaktes.
 • Geen vieze plakkerige vloer meer (dweilen).
 • Fornuis schoonmaken, wastafel en douche uitspoelen.
 • Ramen zemen (binnenkant).
 • De vuilnis buiten zetten.
 • Nachtkastjes en bed afstoffen.
 • Kleding strijken.
 • Alle vuile kleding wassen en opruimen.
 • De terrasmeubels schoonmaken.
 • Hand en spandiensten in de tuin.

Huishoudelijke hulp aanvragen

Een eigen poetshulp in de buurt al mogelijk vanaf €12,90 per werkuur.

Zakelijke (kantoor)-schoonmaak (bedrijfspanden)

Een schone kantoorruimte bevordert een fijne werksituatie en draagt bij aan een algehele professionele uitstraling. Allerlei dienstverleners in de gemeente staan tot jouw beschikking voor kantoorschoonmaak in de Wijk. Je kunt ze werkzaamheden laten doen zoals het reinigen van bureaus, computers en apparatuur, stofzuigen en dweilen en het schoonhouden van de toiletten. Ook grote klussen zoals ramen en vensters bijhouden, gevelreiniging aan de buitenzijde van het pand, zonnepanelen stof & vuilvrij maken ventilatiereiniging of trappenhuis reinigen kun je mogelijk uitbesteden. De meeste zakelijke schoonmaakbedrijven werken op basis van een contract waarbij er op een vaste basis schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd. De doorsnee vergoedingen voor kantoor schoonmaak variëren tussen de €20,00 en €34,50 per uur.

 • Het kiezen voor een professioneel reinigingsbedrijf is vaak goedkoper dan dan deze werkzaamheden door eigen personeel te laten uitvoeren.
 • Reiniging van horeca en hotels, zorginstellingen en ziekenhuizen, scholen, kantoren, winkels.
 • Schoonmaak en portiekonderhoud voor Vereniging van Eigenaren (VVE) in de Provincie Drenthe.
 • Tarief: tussen ongeveer €23,00 en €34,00 per uur.
 • Ook voor meer incidentele klussen zoals: zonnepanelen reiniging, gevelreiniging, ventilatie reiniging, tapijtreiniging, graffiti verwijderen, vloeronderhoud.

Veel gestelde vragen (FAQ) over poetshulp aan huis

Wat zijn de onkosten van een schoonmaker?

Een doorsnee schoonmaakhulp rekent tussen de €12,70 tot zo’n €15,75 (uurtarief). Boek je via een platform? Dan zijn er soms bemiddelingskosten. De kosten van schoonmaakmiddelen zijn voor eigen rekening.

Wat zijn de taken van een poetser?

Bij de eerste afspraak bespreek je welke dingen jij wil dat de schoonmaakster gaat aanpakken. Doorgaans zijn er standaard schoonmaakwerkzaamheden die de hulp uitvoert: afstoffen, ramen wassen, stofzuigen, keuken reinigen, dweilen. Indien nodig kan je ook vragen voor extra klussen zoals afwassen of de planten doen.

Hoeveel uur moet ik een huishoudelijke hulp inhuren?

Jonge gezinnen in de Wijk laten de hulp zo’n 3 uur per week in huis komen. Dit is voldoende tijd voor bijvoorbeeld ramen lappen, stofzuigen, het toilet schoonmaken, afstoffen, keuken reinigen. Wat de ideale hoeveelheid uren is wordt mede bepaald door het aantal ruimtes, hoe netjes je bent, en hoe snel de hulp werkt.

Hoe werkt de betaling?

Een poetsvrouw zal altijd het minimumloon verdienen plus jaarlijks vakantiegeld. Ook bij ziekte of vakantie dien je door te betalen. Zie ook de voorwaarden van Regeling Dienstverlening aan Huis. Een witte werkster is verantwoordelijk voor correcte opgave van Box 1 belasting op inkomen. In sommige gevallen loopt de betaling via een bemiddelingsplatform zoals Helpling.

Zijn er bedrijven voor een eenmalige schoonmaak in de Wijk?

Het eenmalig inhuren van een schoonmaakhulp is mogelijk. Perfect voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak of bij een verbouwing/renovatie. De woning wordt volledig gereinigd en ontsmet. zodat jij weer een fris gevoel krijgt. De totale kosten zijn per woning verschillend maar liggen tussen de €275,00 tot €550,00.

Plaats een reactie