Schoonmaker zoeken
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Zowel voor woningen als bedrijven
• Erkende schoonmakers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Schoonmaker Provincie Friesland

Hulp nodig bij het vinden van een schoonmaakhulp in Provincie Friesland? Steeds meer huishoudens kiezen voor extra hulp in huis. Je komt thuis in een schoon en net huis, altijd een gezonde woning, en meer tijd voor familie en vrienden. Wij helpen je graag op weg bij het vinden van een ervaren schoonmaker in Provincie Friesland! Op deze pagina bekijk je concrete tips en aanbevelingen voor een betrouwbare huishoudelijke hulp. Bovendien behandelen we enkele schoonmaakplatforms waar je snel een eenvoudig een schoonmaakster kan vinden. Daarbij delen wij ook gegevens zoals naam en adres van goede schoonmaakbedrijven.

5 voordelen van een schoonmaker in huis

 • Heerlijk thuiskomen in een schoon huis.
 • Meer vrije tijd voor leuke dingen.
 • Geen rotklusjes meer uitvoeren.
 • Minder stressgevoelens.
 • Al beschikbaar vanaf €12,60 (uurloon).

Een schoonmaakster in Provincie Friesland vinden

Heb je een druk bestaan en creëer je graag wat extra tijd voor familie en vrienden? Een bedreven schoonmaakster in Provincie Friesland inhuren is dan zeker het overwegen waard. De vraag is: waar vind ik een hulp in huis? Onze tips: vraag eens rond in je eigen netwerk. Vaak zijn er mensen te vinden die op die manier wat bijverdienen. Geen succes? Kijk dan eens op de vraag en aanbod FB groepen of marktplaats. Verder zien wij steeds meer speciale platforms waar je lokale werksters kunt benaderen. In het gedeelte hieronder nemen we je stap-voor-stap mee.

Een huishoudelijke hulp in Provincie Friesland zoeken

 1. Geef adresgegevens in

  Ontdek de verschillende huishoudelijke hulpen door middel van de postcodecheck. Je ziet dan alleen werksters die op kleine afstand van je woning.

 2. Stel pakket samen

  Als eerst kies je hoe vaak je wilt dat de poetser aan huis komt. Je kunt meestal kiezen uit 1x per week, 1x per 14 dagen of 1x per maand. Kies vervolgens hoe lang de hulp moet komen en selecteer een datum voor de eerste keer.

 3. Vergelijk schoonmakers

  Je ziet nu meteen de gevonden huishoudelijke helpers. Maak jouw zoekopdracht nog concreter met filters als prijs p/uur, bijzondere werkzaamheden zoals strijken of glazen wassen en beoordelingsscore.

 4. Dien je aanvraag in

  Kies enkele schoonmakers die matchen met jouw zoekopdracht. Als jouw uitnodiging passend is voor de werknemer heb je jouw helper gevonden!

 5. De eerste afspraak

  De huishoudelijke hulp zal bij je thuis komen op de afgesproken datum. Het is goed om te zorgen dat er altijd iemand aanwezig is en om goed uit te leggen hoe en wat er verwacht wordt. Loop met hem/haar door alle vertrekken van het huis en aarzel niet om te vertellen welke dingen wat extra tijd mag kosten. Je moet ook laten zien waar stofdoeken, de zeem, dweil, emmers en schoonmaakmiddelen zijn opgeslagen.

Sites met aanbod schoonmaakhulpen

De zoektocht naar een ijverige schoonmaker is niet heel eenvoudig. Goed nieuws: er zijn nuttige online bemiddelaarsdiensten die daarbij helpen. Via internet kunnen aanbieders en aanvragers elkaar vinden. Je kunt snel en soms gratis een profiel maken en zoeken naar een hulp in de buurt. Dikwijls gaat de betaling ook rechtstreeks via het platform. Hieronder vind je een opsomming van de meest populaire sites. Andere relevante onderwerpen: Werksters.nl.

 • Helpling: Flexibel en 6 dagen per week klantenservice.
 • Homeworks: Helpt al sinds 1994 vele huishoudens in huis.
 • Werksters.nl: Een van de grootste vraag- en aanbodplatform voor schoonmakers.
 • Ikzoekeenschoonmaakster.nl: Voordelig abonnement al vanaf €12 per maand.
 • Hulpen.nl: In heel Nederland actief op het gebied van interieurverzorging.
 • Hlprs: Een 8,5/10 sterren beoordeling van gebruikers.

Goedkope schoonmaakhulp gezocht Provincie Friesland

Vind een betrouwbare schoonmaakster in jouw wijk!

Takenpakket schoonmaakster

De poetser is er voor alle karweitjes in en rondom huis. In onderstaande paragraaf bekijk je een lijst met klussen die vaak tot het takenpakket van de huishoudelijke hulp horen:

 • Stoffen en stofzuigen.
 • Dweilen, afstoppen en drogen.
 • Afnemen van keuken en badkamer.
 • Ramen streeploos schoonmaken.
 • Het in- en uitpakken van de vaatwasser.
 • Slaapkamer opruimen.
 • De was strijken.
 • De was wegwerken.
 • De ventilatie reinigen.
 • Planten water geven.
Bekijk schoonmaakbedrijven in Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.

Huishoudelijke hulp aanvragen

Een eigen poetshulp (lokaal) al in te huren vanaf €13,10 per werkuur.

Wat is de onkostenvergoeding van een schoonmaker?

Een normale schoonmaakhulp kost gemiddeld genomen tussen de €12,90 tot €16,75 voor 1 uur. Soms betaal je ook bemiddelingskosten. Je moet wel zelf de schoonmaakmiddelen in huis hebben.

Welke activiteiten kan de poetser uitvoeren?

Vooraf bespreek je wat je precies verwacht van de schoonmaakster. Doorgaans zijn er standaard werkzaamheden die de hulp uitvoert: toiletten schoonmaken, dweilen, afstoffen, stofzuigen, ramen wassen. Daarnaast kun je ook extra dingen aanvragen zoals verschonen van het beddengoed of de was doen en opvouwen.

Hoeveel tijd heeft de huishoudelijke hulp nodig?

De meeste huishoudens in Provincie Friesland hebben zo’n 3 uur aan hulp per week nodig. Dit is voldoende tijd voor de wekelijks terugkerende taken als stofzuigen, ramen lappen, afstoffen, dweilen, het toilet schoonmaken. Het meest optimale aantal uren hulp ligt ook aan de omvang van jouw huis, jouw leefstijl, en overige specifieke wensen.

Hoe werkt de betaling?

Een poetser heeft recht om het minimumloon te ontvangen met daarbij het wettelijke vakantiegeld van 8%. De hulp heeft ook recht op doorbetaling bij ziekte of vakantie. Check ook het document regeling dienstverlening aan huis. Een witte werkster is verantwoordelijk voor correcte opgave van Box 1 belasting op inkomen. Soms betaal je meteen via het platform (zoals bij Helpling).

Ik wil graag iemand inhuren voor eenmalige schoonmaak in Provincie Friesland?

Ook voor een eenmalige klus kan je een hulp inhuren. Een uitkomst als jij aan de slag gaat met de voorjaarsschoonmaak of bij een verhuizing. De hele woning wordt opgeruimd, schoongemaakt en nagekeken wat je weer een soort van nieuwe woning geeft. De totale kosten liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 tot €600,00.